Automaat spoelen

Versnellingsbakken zijn essentiële en steeds complexere en gevoelige onderdelen van personenauto’s en bestelwagens. De technologie wordt steeds gevoeliger, terwijl de krachten op de transmissies voortdurend groter worden.

Om onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden om op die manier zoveel mogelijk auto’s te verkopen, adviseren autofabrikanten dat de automatische transmissieolie zogenoemde ‘long-life’ olie is die niet ververst hoeft te worden. Omdat verversen niet in het onderhoudsboekje voorkomt, wordt er in de werkplaats nauwelijks naar omgekeken. De meeste problemen met automatische versnellingsbakken worden echter veroorzaakt door vervuiling als gevolg onvoldoende onderhoud.

Versnellingsbakfabrikanten adviseren echter om de vloeistof uiterlijk iedere 80 duizend kilometer te verversen. Vrijwel alle problemen met automatische versnellingsbakken kunnen worden voorkomen en opgelost door de automatische transmissie preventief te reinigen en de vloeistof te verversen.

DTS Lopik is specialist en kan automatische transmissies van uw auto spoelen waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Mocht u een probleem met uw handgeschakelde of automatische versnellingsbak hebben, dan staat DTS Lopik u met gepast en eerlijk advies te woord. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent en komt u nooit voor onverwachte en kostbare verrassingen te staan.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze periodiek onderhoudsadvies door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DTS Lopik de specialist in

Diagnose

Crash Data Reset

Automaat Spoelen

EV & Hybride

ADAS