Banden

Autobanden zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek en hebben talrijke belangrijke taken. Zo zorgen ze onder meer voor grip en wegligging in bochten en tijdens remmen en zijn ze verantwoordelijk voor het geluidsniveau en comfort in de auto.

Zand, stof, modder, bladeren, water en sneeuw hebben grote invloed op de prestaties van banden. De profieldiepte speelt bij zowel zomer- als winterbanden een grote rol. Zo presteren zomerbanden al slechter als de profieldiepte minder dan drie millimeter is en winterbanden als ze minder dan vier millimeter profiel hebben.

Ook een juiste bandenspanning is cruciaal in de rol die banden spelen. Wist u bijvoorbeeld dat door een te lage bandenspanning de wegligging slechter wordt, het brandstofverbruik stijgt en de band veel sneller slijt dan nodig is?

 

Balanceren en uitlijnen

Niet of verkeerd gebalanceerde wielen veroorzaken trillingen die grote krachten op andere onderdelen van de auto uitoefenen. Hierdoor slijten componenten zoals fuseekogels en draagarmrubbers veel sneller dan wanneer de wielen goed gebalanceerd zijn. Banden absorberen daarnaast grote krachten van de auto en inzittenden naar het wegdek en andersom oneffenheden van het wegdek naar het onderstel.

Ook deze krachten werken door in de andere onderdelen van het onderstel en veroorzaken versnelde slijtage en onnodige extra kosten. De stand van de wielen is voor iedere afzonderlijke auto en bandenmaat een vast gegeven. Als een auto gebruikt wordt, veranderd de stand van de wielen door obstakels, slijtage en vervorming van onderdelen . 

Het is derhalve belangrijk om de wielstanden van uw auto periodiek door ons te laten controleren en, indien nodig, af te laten stellen. Zo voorkomt u dat de banden versneld en verkeerd afslijten waardoor ze eerder dan nodig vernieuwd moeten worden.    

Het is evident dat autobanden in optimale staat moeten zijn en daarvoor regelmatig maximale aandacht nodig hebben. Bij DTS Lopik staat veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Wij kunnen u nauwkeurig informeren hoe uw banden er aan toe zijn. Zo komt u niet voor onverwachte en kostbare verrassingen te staan en weet u zeker dat u altijd veilig onderweg bent.

Autotechniek is specialistenwerk. DTS Lopik is specialist in autotechniek. Welkom, daag ons uit!

DTS Lopik banden

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze periodiek onderhoudsadvies door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DTS Lopik de specialist in

Diagnose

Crash Data Reset

Automaat Spoelen

EV & Hybride

ADAS