DTS Lopik revisie-specialist Ford 1.5 EcoBoost motor

Ford 1.5 EcoBoost motoren zijn populaire benzinemotoren die in een groot aantal Ford modellen geplaatst is. Omdat de kleine krachtige motor veel vermogen moet leveren, slijten de interne onderdelen sneller en is de motor gevoeliger voor storingen. Dit probleem komt voor omdat de motor slecht gaat lopen of koelvloeistof gaat verbruiken. Koelvloeistofverbruik is één van de belangrijkste indicatoren om het probleem te herkennen.

DTS Lopik revisie-specialist Ford 1.5 EcoBoost motor scheur cilinderwand koelvloeistofverbruik uitgelicht
Scheur in cilinderwand 1.5 Ecoboost motor door hoge temperaturen

Bij DTS Lopik krijgen we regelmatig auto’s binnen waarvan de motor gereviseerd moet worden. Wij beschikken over de kennis en gereedschap om de motor van uw Ford voor een zeer concurrerende prijs weer in topconditie te brengen.

De Ford EcoBoost 1.5 motor is een geavanceerde en efficiënte viercilinder motor die bekend staat om zijn aansprekende vermogen, brandstofefficiëntie en relatief lage uitstoot. De EcoBoost biedt een perfecte balans tussen prestaties en zuinigheid, wat resulteert in een soepele rijervaring en lagere brandstofkosten en waardoor het een populaire keuze is voor automobilisten.

Ford heeft de 1.5 EcoBoost sinds 2014 in verschillende uitvoeringen in verschillende modellen gemonteerd. Zo zijn er uitvoeringen met 120, 150, 160 179 en 180 pk met onder andere de motorcodes M8DA, M8DB, M8DD, M8MB, M9DA, M9DB, M9DG, UNCK en UNCJ geplaatst in modellen zoals de Ford Kuga, Fusion, Focus en C-Max.    

Meer slijtage, kortere levensduur

Om de EcoBoost zuinig, maar toch krachtig te maken, heeft Ford de motor kleiner en lichter uitgevoerd dan conventionele benzinemotoren. Dit downsizen heeft naast positieve eigenschappen ook een aantal negatieve consequenties. Zo levert een gedownsizede motor over het algemeen minder vermogen wat de acceleratie en de prestaties van een auto nadelig beïnvloedt.

Om het verlies aan vermogen te compenseren, worden de kleinere motoren uitgerust met turbocompressoren. Dit verbetert de prestaties, maar leidt vaak ook tot complexere mechanische systemen en bij hogere kilometerstanden mogelijk ook hogere onderhoudskosten. Een kleinere motor moet ook vaak harder werken om dezelfde prestaties te leveren als een grotere motor. Dit leidt tot hogere bedrijfstemperaturen, meer inwendige vervuiling en slijtage en in veel gevallen een kortere levensduur.

Koelvloeistofverbruik Ford 1.5 EcoBoost motoren

De redenen waarom we de Ford 1.5 EcoBoost in de werkplaats krijgen zijn vooral onregelmatig ronddraaien en vermogensverlies. Ook constateren we vaak dat het koelvloeistofpeil te laag is en de motoren oververhit zijn geweest als gevolg van een te laag koelvloeistofniveau. Als we vervolgens de motoren controleren, constateren we soms al vanaf ongeveer 60 duizend kilometer dat er geen compressie meer is als gevolg van haarscheurtjes in de zuigerwanden.

Alle oliekeerringen en afdichtingspakkingen worden vernieuwd (foto: Shutterstock)

Als de motor in deze staat is, is revisie onvermijdelijk. DTS Lopik reviseert Ford 1.5 EcoBoost motoren tegen een zeer concurrerend tarief. Bij de motorrevisie wordt een verbeterd motorblok gemonteerd, de cilinderkop en kleppen grondig gereinigd en alle oliekeerringen en afdichtingspakkingen vernieuwd. 

Om te zorgen dat u nog lang van uw EcoBoost motor kunt genieten, vervangen we ook de distributieriem, waterpomp en monteren we nieuwe bougies en oliefilter. Vanzelfsprekend krijgt de motor nieuwe olie. 

Problemen Ford 1.5 EcoBoost herkennen

(Beginnende) problemen met uw Ford 1.5 EcoBoost motor kunt u herkennen aan een aantal symptomen. Zo kan het zijn dat u voelt dat de auto steeds minder trekkracht heeft. Ook kan de motor ruw en onregelmatig stationair ronddraaien. In sommige gevallen kan de motor ook stotteren of schokken. 

DTS Lopik heeft kennis, equipment en gereedschap om Ford 1.5 Ecoboost motoren te reviseren

Het is belangrijk dat u regelmatig het olie- en koelvloeistofniveau van uw Ford met 1.5 EcoBoost motor controleert of laat controleren. Zodra het olieniveau afneemt, of als de motor koelvloeistof verbruikt, is het belangrijk dit aan te geven om kostbare motorschade te beperken of voorkomen .  

Signaleert u deze symptomen, wilt u meer weten over Ford 1.5 EcoBoost motorrevisie, of gelijk een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.  

DTS Lopik revisie-specialist Ford 1.5 EcoBoost motor