DTS Lopik lost ADAS-kalibratie problemen op

Steeds meer personenauto’s en bestelwagens worden uitgerust met een toenemend aantal – al dan niet verplichte – Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Deze elektronisch geavanceerde rijhulpsystemen bestaan uit onderdelen die na reparatie of vervanging met speciale apparatuur opnieuw afgesteld (gekalibreerd) moeten worden. Autospecialist DTS Lopik investeert continu in apparatuur waarmee de nieuwste auto’s en ADAS-systemen gediagnosticeerd, gerepareerd en gekalibreerd kunnen worden.

ADAS-kalibratie is essentieel voor de veiligheid van moderne voertuigen. Het zorgt ervoor dat geavanceerde rijhulpsystemen nauwkeurig functioneren en optimale prestaties leveren. Onjuiste kalibratie kan leiden tot verminderde betrouwbaarheid, verhoogde kans op ongevallen en aansprakelijkheidskwesties.

DTS Lopik heeft veel expertise op het gebied van ADAS-kalibratie. De expertise wordt gebruikt om andere autobedrijven te ondersteunen als zij tijdens het kalibreren op problemen stuiten. DTS Lopik stelt in deze gevallen grondige diagnose naar de oorzaak van het probleem of de storing. Zo kunnen we nagaan waarom een bepaalde kalibratie niet lukt en daarvoor een oplossing bieden. Uiteraard kalibreren we ADAS-systemen ook voor particulieren.

DTS Lopik kalibreert alle ADAS-systemen

Rijhulpsystemen zoals bijvoorbeeld ABS, adaptive cruise control, parkeerassistentie en rijbaanassistentie maken autorijden makkelijker, maar vooral veiliger. Iedere auto die nu geproduceerd wordt, heeft wel één of meerdere rijhulpsystemen die gebruik maken van camera, radar, lidar en/of infraroodsysteem, sensoren of een combinatie hiervan. Meestal zitten de onderdelen van het ADAS-systeem gemonteerd op of in de voorruit, bumpers en grill van de auto. 

Als één of meerdere onderdelen van het rijassistentie-systeem vervangen of gerepareerd moet worden als gevolg van bijvoorbeeld ruitreparatie of schade, moeten ook de specifieke onderdelen gekalibreerd worden zodat de systemen op de juiste manier met elkaar samenwerken. Bij sommige systemen moet dit gedaan worden door met de auto te gaan rijden. Een ander deel van de ADAS-systemen moet met speciale apparatuur gekalibreerd worden.

ADAS-kalibratie volgens fabrieksvoorschriften     

DTS Lopik beschikt over kalibratie-apparatuur voor de meeste in Nederland voorkomende merken en modellen personenauto’s en bestelwagens. DTS Lopik voert werkzaamheden aan ADAS-systemen exact uit zoals ze door autofabrikanten gespecificeerd worden. De technici van DTS Lopik worden hiervoor speciaal opgeleid en regelmatig bijgeschoold.

DTS Lopik lost ADAS-kalibratie problemen op

Als een nieuw systeem of nieuwe auto in de werkplaats verschijnt, investeert DTS Lopik in de benodigde nieuwe soft- en of hardware. Op deze manier kunnen we alle auto’s van alle merken en alle leeftijden gegarandeerd veilig de weg op sturen en een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming van het verkeer.

Wilt u meer weten of het afstellen van ADAS-systemen of direct een afspraak voor een kalibratie maken? Neem dan contact met ons op.

DTS Lopik lost ADAS-kalibratie problemen op