Achteras en ERAD-koppeling reparatie Volvo XC90 en XC60 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid

Als een Volvo XC90 en XC60 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid AWD tijdens het rijden schokt, of zelfs helemaal geen elektrische aandrijving meer heeft, is hoogstwaarschijnlijk de Electric Rear Axle Drive (ERAD) koppeling tussen de elektromotor en het differentieel versleten. Autospecialist DTS Lopik kan de achteras repareren en heeft hiervoor speciaal gereedschap en veel kennis en ervaring in huis.

De vierwielaangedreven Volvo XC90 en XC60 hebben een plugin-hybride aandrijflijn met een elektromotor en een benzinemotor. In het achterdifferentieel is een elektromotor gemonteerd die de verbrandingsmotor assisteert, de auto zuiniger laat rijden, schadelijke emissies minimaliseert en de auto comfortabeler laat rijden. De elektronische regeleenheden in het voertuig bepalen of, wanneer en hoe de verbrandingsmotor en elektromotor met elkaar samenwerken.

Volvo Electric Rear Axle Drive (ERAD) koppeling

Om de verschillende rijmodi Hybride, Pure, Save, Off Road, All Wheel Drive of Power te selecteren en de elektromotor in en uit te kunnen schakelen en met het differentieel te kunnen koppelen, is een elektromagneet tussen de elektromotor en het differentieel gemonteerd. Deze Electric Rear Axle Drive (ERAD) koppeling is nodig om de aandrijving van de achterwielen te kunnen regelen. 

Als gevolg van wrijving, zal na verloop van tijd de koppeling slijten. Bouwjaren en kilometerstanden waarop dit probleem zich voordoet zijn wisselend. Als de koppeling versleten is, moet deze vervangen worden. Voor deze reparatie is speciaal gereedschap, kennis en ervaring nodig.    

Demontage differentieel en elektromotor

Démontage van de achteras en aandrijving, het uit elkaar halen van elektromotor en differentieel, het vervangen van de koppeling en de tandwielen-set en alles weer netjes monteren is een arbeidsintensieve klus. Dit is inclusief voorzorgsmaatregelen die bij hybride en elektrische auto’s genomen moeten worden.

De achteras reparatie van een Volvo XC90 en XC60 Plug-in Hybrid is een arbeidsintensieve klus.

Nadat alle onderdelen weer gemonteerd zijn, wordt het elektronische systeem weer ingeschakeld, worden eventuele foutcodes gewist en wordt de auto opnieuw uitgelijnd. Wilt u meer weten over achterasreparaties van de Volvo XC90 en XC60 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid AWD?Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.