Tuning

Hoewel moderne auto’s al heel goede rijeigenschappen en rij-prestaties hebben, is er altijd ruimte voor (in veel gevallen) significante verbetering en valt er nog heel veel winst te behalen.

De meest gebruikte en minst omslachtige methode om een auto nog beter te maken is chiptuning of ecu tuning. Dankzij chiptuning gaan personenauto’s en bestelwagens nog lekkerder rijden, worden ze nog sterker en sneller en daalt in veel gevallen zelfs het brandstofverbruik.

Er zijn veel gerenommeerde specialisten, maar helaas ook minder goede doe-het-zelvers en cowboys die autotuning aanbieden. Hierom is het belangrijk dat een tuner garantie op zijn werk kan geven en dat de autobezitter in geval van problemen terug kan vallen op een erkende specialist.

Getunede benzinemotoren zonder turbo produceren al snel tussen de 10-30 pk vermogen en 10-14 Nm koppel meer. Moderne turbo-benzinemotoren en dieselmotoren produceren na tuning meestal rond de 30-80 pk meer vermogen en 40-150 Nm meer koppel. Getunede turbo benzine of turbo diesel motoren verbruiken gemiddeld tot 10% minder brandstof.

DTS Lopik heeft jarenlange ervaring met het tunen van alle veel voorkomende automerken en modellen. De tuningfiles zijn afkomstig van de gerenommeerde Nederlandse leverancier DTC Tuning. Heeft u speciale vragen of wensen? Daag ons uit, wij helpen u graag!

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze periodiek onderhoudsadvies door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

DTS Lopik de specialist in

Diagnose

Crash Data Reset

Automaat Spoelen

EV & Hybride

ADAS

Chiptuning